Održana edukacija o opasnostima od mina i drugih eksplozivnih ostataka rata za učenike iz Ukrajine

U sklopu kontinuirane potpore koju Republika Hrvatska pruža Ukrajini, ali i izvrsne suradnje između Ravnateljstva civilne zaštite i nevladinih organizacija, 23. srpnja 2024. u Novom Vinodolskom, održana je edukacija za 40-ak učenika iz Ukrajine

Foto: MUP

Na poziv Udruge za podršku i poticanje zajedništva - Hrvatska pomaže, edukaciju o opasnostima od mina i drugih eksplozivnih ostataka rata održao je predstavnik Hrvatskog centra za razminiranje. Uz edukaciju su prikazane pokazne mine i druga eksplozivna sredstva koja mogu biti uzrok stradavanja ako se ne poštuju znakovi upozorenja na minsku opasnost te druga pravila ponašanja u rizičnom okruženju.
 
Također, svim učenicima iz Ukrajine koji borave u Hrvatskoj u organizaciji udruge Hrvatska pomaže podijeljena je i slikovnica o opasnostima od mina u digitalnom obliku na ukrajinskom jeziku, koja je nastala u suradnji Ravnateljstva civilne zaštite i organizacije UNICEF Ukrajina te predstavljena u listopadu 2023., u Zagrebu tijekom održavanja Međunarodne donatorske konferencije o humanitarnom razminiranju Ukrajine.
 

Stranica