Održana dvodnevna virtualna radionica na temu smanjenja rizika od katastrofa

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/Foto.PNG
Foto: MUP

U organizaciji Svjetske banke, a u sklopu projekta savjetodavnih usluga o Strategiji za smanjenje rizika od katastrofa za Rumunjsku između Glavnog inspektorata za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova Rumunjske i Svjetske banke, 20. i 21. siječnja održana je virtualna radionica na temu smanjenja rizika od katastrofa, na kojoj su sudjelovali i stručnjaci Ravnateljstva civilne zaštite koji su rumunjskim kolegama prezentirali način organizacije i ulogu Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa, kao i ustroj sustava civilne zaštite od državne do lokalne razine. Ujedno su s predstavnicima rumunjske delegacije razmijenjena iskustva vezana za upravljanje rizicima od katastrofa, pri čemu su im prezentirana iskustva odgovora na katastrofalni potres u Sisačko-moslavačkoj županiji.
 
Na radionici je sudjelovalo 30 sudionika, među kojima su s rumunjske strane nazočili stručnjaci iz područja smanjenja rizika od katastrofa, upravljanja u izvanrednim situacijama, kritične infrastrukture, poljoprivrede, javne uprave, vanjskih poslova, gospodarstva, energetike, turizma i kulture.
 
Kroz ovu radionicu, stručnjaci Ravnateljstva civilne zaštite su, uz stručnjake na području upravljanja rizicima iz još nekoliko zemalja EU-a, svojom ekspertizom i iskustvom dali potporu izradi nacionalne strategije smanjenja rizika od katastrofa u Rumunjskoj.
 

Stranica