Održan video sastanak glavnih direktora nacionalnih kriznih centara

Na inicijativu Nacionalnog kriznog centra Belgije te uz potporu zemalja Beneluksa, dana 10. lipnja 2021. održan je video sastanak glavnih direktora nacionalnih kriznih centara na kojem je nazočio pomoćnik ministra dr.sc Damir Trut

Cilj inicijative je izgraditi mrežu nacionalnih kriznih centara s ciljem razmjene ekspertize i iskustava u području nadležnosti, koordinacije nacionalnih rješenja te osigurati usklađenost djelovanja kriznih centara.

Zbog uočene potrebe za jačom suradnjom nacionalnih i lokalnih tijela te međusobne komunikacije, s posebnim naglaskom na rizik od dezinformacija, u mrežu koja je povezana s Integriranim političkim odgovorom na krizu Vijeća Europe (IPCR) je trenutno uključeno više od 20 zemalja EU.

„Za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, Republika Hrvatska je, zbog pogođenosti brojnih sektora kao posljedica širenja koronavirusa, aktivirala IPCR, čime smo stekli korisna iskustva, primjenjiva i za buduće krize“ istaknuo je pomoćnik Trut u svom obraćanju te izrazio potporu inicijativi, kao prvi korak jačanja suradnje kriznih centara te postizanja koordinacije u različitim vrstama kriza.
 

Stranica