Održan godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut nazočio je redovitom godišnjem sastanku ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa, koji je održan 5. svibnja 2023. u Novom Vinodolskom

Foto: MUP

Ravnatelj Trut pozdravio je nazočne u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića, Ravnateljstva civilne zaštite i svoje ime, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom vrlo uspješnom suradnjom Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa. “Ravnateljstvo civilne zaštite je u ovih skoro pet godina otkad je ustrojeno unutar MUP-a, poticalo i dalje će poticati suradnju svih sastavnica sustava civilne zaštite, među kojima je i Hrvatski Crveni križ, kao temeljna operativna snaga sustava” izjavio je ravnatelj Trut, naglasivši kako je u upravljanju krizama bitna koordinacija i sinergija različitih znanja, vještina i sposobnosti.

Samo tako smo se mogli uhvatiti ukoštac sa svim krizama s kojima smo se suočili u zadnjih nekoliko godina, a kojih će kako vrijeme pokazuje, nažalost biti i dalje.” Ravnatelj je također posebno naglasio zajedničke aktivnosti Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa u zbrinjavanju raseljenih osoba iz Ukrajine, čiji je uspješan model prepoznat i u međunarodnim okvirima.

MUP će nastaviti podupirati rad Hrvatskog Crvenog križa” zaključio je ravnatelj Trut, zaželjevši ravnateljima svih društava Crvenog križa puno uspjeha u daljnjem radu.

Sastanci ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa se redovito održavaju s ciljem razmjene naučenih lekcija, novih znanja i iskustava te predstavljanja inovacija, što je temelj za daljnji razvoj i implementaciju programa Hrvatskoga Crvenog križa.
 
Brojni volonteri Crvenog križa i Crvenog polumjeseca su svakodnevno uključeni u ostvarivanje svojih humanih zadaća i ciljeva te kontinuirano promicanje svojih vrijednosti na dobrobit građana Hrvatske i cijeloga svijeta. Hrvatski Crveni križ je od svojeg osnutka ostao na temeljnim načelima - humanosti, nepristranosti i dobrovoljnosti te je kao takav temeljna i nezaobilazna snaga sustava civilne zaštite.
 

 

Stranica