Održan 40. video sastanak Inicijative za sprječavanje i pripremu za katastrofe Jugoistočne Europe (DPPI SEE)

Danas je održan 40. video sastanak Inicijative za sprječavanje i pripremu za katastrofe Jugoistočne Europe (DPPI SEE), na kojem je Tajnik Inicijative dao pregled aktivnosti tijekom godine te podnio financijsko izvješće

Ujedno se raspravljalo o programu obuke, kao i Strateškom planu Inicijative 2021. 2025. Drugi dio sastanka odnosio se na razmjenu poduzetih aktivnosti i naučenih lekcija vezano za pandemiju koronavirusa.
 
Predstavnica Ravnateljstva civilne zaštite, koordinatorica za poslove civilne zaštite Marijana Klanac dala je kratak presjek aktivnosti Ravnateljstva i sustava civilne zaštite u RH u borbi protiv širenja koronavirusa, naglasivši važnost integriranog međusektorskog pristupa i transparentne koordinacije svih dionika u borbi protiv virusa.
 
Republika Hrvatska je punih 20 godina članica Inicijative za spremnost i prevenciju u katastrofama za Jugoistočnu Europu (DPPI SEE), nastale u ožujku 2000. godine u okviru 3. radnog stola Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Europu, s ciljem jačanja regionalne suradnje u području prevencije i pripravnosti u katastrofama. 
 
U radu Inicijative sudjeluju predstavnici nacionalnih službi za zaštitu i spašavanje iz 10 država JI Europe: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Turske i Hrvatske.
 
Dosadašnja suradnja stranaka u okviru Inicijative za spremnost i prevenciju u katastrofama za Jugoistočnu Europu ostvarivala se kroz program obuke za upravljanje u katastrofama, radnim sastancima i sudjelovanjem na tečajevima, seminarima i konferencijama.


Stranica