Obilne oborine na području više županija

Stanje u 20:00 sati

Primorsko-goranska županija
 
Vatrogasci JVP Krk i Crikvenica te DVD-a San Marin i Malinska i dalje rade na saniranju šteta na području Novog Vinodolskog, Crikvenice i otoka Krka, od Šila do Malinske. Spašeno je i nekoliko osoba iz vozila. Ozlijeđenih osoba nije bilo, dok će se materijalna šteta naknadno utvrdit. Najviše štete bilo je na Gradskoj sportskoj dvorani te Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici.
 
Sisačko-moslavačka županija
 
Zbog obilne kiše koja je pala na području županije i plavljenja prometnica promet se odvija otežano. Na cesti D30 Petrinja – Hrvatska Kostajnica na više mjesta je ograničena brzina vožnje na 30 km/h. Na cesti D37 Sisak – Petrinja na nekoliko mjesta ima vode na kolniku te su postavljeni znakovi upozorenja. U 15:00 sati je cesta ŽC3201 Hrastelnica - Čuntić zatvorena za promet zbog vode na kolniku do daljnjeg. U 15:30 sati cesta ŽC3231 u Šibinama zatvorena je za promet zbog vode na kolniku.
 
Požeško-slavonska županija
 
Zbog obilne kiše na području županije, Županijski centar 112 Požega zaprimio je veći broj dojava o nemogućnosti sustava za odvodnju otpadnih voda da primi toliku količinu vode te je došlo do plavljenja podruma i dvorišta obiteljskih kuća na 9 lokacija na području Pleternice, Pakraca, Lipika, općine Brestovac i općine Čaglin. Po zaprimanju dojava, ŽC 112 Požega obavijestio je nadležne žurne službe koje su izašle na teren. Intervenirali su vatrogasci JVP PSŽ, te DVD- ova Pakrac, Lipik, Frkljevci, Badljevina, Sulkovci, Čaglin i  Brestovac. Hrvatske vode donijele su rješenje o uvođenju redovnih mjera obrane od poplava za rijeku Pakru (vodomjer Kusonje) i rijeku Bijelu (vodomjer Badljevina).
 
Brodsko-posavska županija
 
Zbog obilne kiše koja je pala na području županije, Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je dojave o velikoj količini vode na prometnicama, plavljenju odvodnih kanala te prelijevanju vode u dvorišta i podrume na području općina Brodski Stupnik, Okučani, Nova Gradiška i Gornji Bogićevci. Odmah po zaprimanju dojava, ŽC 112 Slavonski Brod obavijestio je nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
 
Na području županije nije bilo značajnijih posljedica nepovoljnih vremenskih prilika. Zbog oborinskih voda s brijega doslo je do plavljenja nekoliko podruma te poljoprivrednih površina. Prometnice nisu ugrožene te se promet odvija nesmetano, a daljnje slijevanje vode s brijega spriječeno je angažiranjem općinskog radnog stroja. Na terenu su intervenirali vatrogasci JVP Daruvar i Garešnica te komunalne službe.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, Službe civilne zaštite Sisak, Službe civilne zaštite Požega te Službe civilne zaštite Slavonski Brod u suradnji s načelnicima lokalnih stožera civilne zaštite i čelnicima jedinica lokalne samouprave kontinuirano prate situaciju te će, u slučaju potrebe, poduzimati daljnje mjere.
 
Stanje u 11:00 sati

Primorsko-goranska županija


Županijski centar 112 Rijeka je, zbog obilnih padalina u Novom Vinodolskom, Malinskoj i okolici zaprimio više dojava o poplavama u većem broju objekata te o poplavljenim prometnicama (DC 3 Jadranska magistrala). ŽC 112 Rijeka o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Trenutno su na terenu vatrogasaci Javne vatrogasne postrojbe Krk, te dobrovoljni satih vatrogasnih društava Krk, San Marino, Malinska, Njivice i Dobrinj. Voda s prometnica se uglavnom povukla i stanje se normalizira. 

Sisačko-moslavačka županija

Županijski centar 112 Sisak je također zaprimio više dojava građana s područja Sisačko-moslavačke županije: Siska, Petrinje, Kutine, Popovače, Novske i Gline o poplavljenim prometnicama, zbog već količine kišnih oborina. Zbog zatrpanih ili blokiranih odvodnih kanala, odvodne vode prijete kućama i dvorišnim objektima. ŽC 112 Sisak o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Na terenu su ekipe vatrogasaca, komunalnih poduzeća, Županijskih cesta Sisak te komunalni redari. 
 
Požeško-slavonska županija
 
Županijski centar 112 Požega zbog obilnih oborina zaprimio je više dojava o prodoru podzemnih voda i kanalizacije u podrumske prostorije na području Pakraca, Lipika i Pleternice. Odmah po zaprimanju dojava, ŽC 112 Požega obavijestio je nadležne žurne službe koje su izašle na teren. Radi sanacije, na terenu su djelatnici lokalnih komunalnih i cestovnih službi te vatrogasci. 

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, Službe civilne zaštite Sisak te Službe civilne zaštite Požega u suradnji s čelnicima jedinica lokalne samouprave kontinuirano prate situaciju te će, u slučaju potrebe, poduzimati daljnje mjere.
 
 


Stranica