​Obilazak radilišta poslova razminiranja i tehničkog izvida

U prvom kvartalu tekuće godine bilježi se planirana dinamika poslova, odnosno isključenja područja iz minski sumnjivog

 

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

Načelnik Hrvatskog centra za razminiranje Nikša Bogdanić obišao je radilište poslova razminiranja koji se izvode na području Ličko – senjske županije te radilište poslova tehničkog izvida na području Zadarske županije.

Unatoč vremenskim uvjetima koji su usporavali aktivnosti protuminskog djelovanja, u prvom kvartalu tekuće godine bilježi se planirana dinamika poslova, odnosno isključenja područja iz minski sumnjivog. Sukladno izdanim potvrdama o isključenju u prva tri mjeseca iz minski sumnjivog područja isključeno je 2,8 četvornih kilometara, pri čemu je pronađeno i uništeno ukupno 642 komada različitih minsko – eksplozivnih i neeksplodiranih ubojnih sredstava. U istom razdoblju ustupljeno je dodatnih 14 km2 poslova razminiranja čija je realizacija u tijeku.

U navedenom razdoblju aktivnostima pirotehničara Ravnateljstva civilne zaštite završeni su poslovi prema dva idejna plana tehničkog izvida ukupne veličine 1,78 km2, a u tijeku je tehnički izvid na području Zadarske županije, realizacijom kojeg će minski sumnjivo ostati samo područje naselja Vrana, Pristeg i Ždrilo u Općini Pakoštane, a nakon čijeg će razminiranja minski sumnjivo područje s područja Zadarske županije biti u potpunosti uklonjeno.
 
 

Stranica