Nevrijeme u Zagrebu, Zagrebačkoj županiji i Slavoniji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/Storm.jpg

Nevrijeme zahvatilo jučer, 18. srpnja područje Zagreba, Zagrebačke županije te dijelove Slavonije

Foto: Ilustracija

Jučer, 18. srpnja oko 13:00 sati olujno nevrijeme praćeno vjetrom i jakom kišom zahvatilo je istočni dio Zagreba te Dugo Selo s okolnim naseljima zbog čega je došlo do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija u kućama i zgradama te pada stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte. Također, došlo je do prekida u opskrbi električne energije na dijelu područja zahvaćenog nevremenom. Djelatnici odvodnje odčepljivali su odvodne kanale, a vatrogasci ispumpavali vodu iz prostorija. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je stotinjak poziva građana u vezi nevremena.
 
Jak vjetar s kišom i mjestimično tučom, zahvatio je između 17:30 i 18:30 sati Vukovarsko-srijemsku županiju, od Iloka prema Vukovaru.
Vjetar je na više mjesta oborio stabla na prometnice i objekte te oštetio električne vodove, pri čemu nije nastala veća materijalna šteta, a vatrogasci, djelatnici Hrvatske elektroprivrede i Hrvatskih cesta brzo su sanirali posljedice.
Vjetar je počinio znatnu štetu na poljoprivrednim površinama pod kukuruzom i suncokretom osobito na području grada Iloka, a uočene su štete i u vinogradima.
Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je petnaestak poziva vezanih uz nevrijeme. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Ilok imali su pet tehničkih intervencija, a vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovas i Javne vatrogasne postrojbe Vukovar po jednu intervenciju. Djelatnici Hrvatske elektroprivrede intervenirali su zbog kvarova u Iloku i Vukovaru. Djelatnici Hrvatskih cesta na više mjesta sanirali su kolnik državne ceste između Iloka i Opatovca te između Šarengrada i Bapske.
 
Sinoć oko 21 sat olujno nevrijeme praćeno vjetrom i jakom kišom zahvatilo je područje Velike Gorice uslijed čega je nekoliko stabala i grana palo na prometnice i parkirana vozila te mjestimično uzrokovalo prekid opskrbe električnom energijom. O svim događajima odmah su obaviještene žurne službe.
 
Županijski centar 112 Osijek tijekom noći zaprimio je nekoliko poziva vezanih uz zahtjeve za ispumpavanjem vode iz podruma u Osijeku te jednu tehničku intervenciju u stanu.
Dežurne ekipe Hrvatske elektroprivrede izlazile su na dojave o prekidima u opskrbi električnom energijom u okolnim naseljima, većina korisnika tijekom noći dobila je električnu energiju.

Stranica