Nevrijeme u više županija

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/munje_2.jpg

Nevrijeme poharalo Sisačko - moslavačku, Karlovačku, Zagrebačku i Bjelovarsko - bilogorsku županiju

Sisačko - moslavačka županija
 
Novska – 16. lipnja oko 16:30 sati područje naselja Rajić kod Novske zahvatilo je nevrijeme, praćeno jakom tučom. Jedna ženska osoba lakše je ozlijeđena od udarca leda u glavu. Oštećena su dva vozila.
Vrginmost,  Hrvatska Kostajnica, Glina, Topusko, Sunja: u vremenu od 21:50 do 23:30 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je 12 zahtjeva za tehničkom intervenciju vatrogasaca zbog velike količine kiše, koja je poplavila ulicu i vode koja je ulazila u kuće. Na intervenciju su izašli vatrogasci DVD Gvozd, Hrvatska Kostajnica, Glina, Topusko i Staza. Na području Kutine, Vrginmosta, Hrvatske Dubice i Gline, uslijed nevremena, došlo je do kvarova na dalekovodima. Bez opskrbe  električnom energijom  tijekom noći bilo je oko 1200 korisnika na širem području grada Gline te 524 korisnika na širem području grada Kutine. Kvarovi su većinom otklonjeni, bez napajanja su ostale još 4 trafostanice, a kvarovi će se otklanjati tijekom 17. lipnja.
 
Karlovačka županija

Ogulin – tijekom večeri 16. lipnja  područje Ogulina zahvatilo je nevrijeme, praćeno jakim kišom. Primljene su dojave da postoji opasnost da voda uđe u nekoliko kuća. Vode je bilo na kolniku ispod mosta na Podvrhu te je bio obustavljen promet.  Kod željezničkog kolodvora pao je rasvjetni stup. Na dvije lokacije drvo je palo na cestu. U Krnjaku kod skretanja za Vojnić voda s brda nosila je zemlju i kamenje na cestu. U Vojniću je primljena dojava da voda prijeti ulaskom u kuću te da je poplavljena jedna šupa. Na području Ozlja, u Svetičkom Hrašću grom je udario u kuću te je došlo do požara potkrovlja. U Bukovlju je uslijed udara groma izgorio sjenik.  
 
Grad Zagreb

Zagreb – oko 23:00 sata u ulici S. Horvatića, uslijed udara groma došlo je do požara krovišta kuće. Na intervenciji su bili vatrogasci JVP Zagreb (8/3), a požar je ugašen u 01:27 sati.
 
Bjelovarsko - bilogorska županija
17. lipnja u 00:30 sati zaprimljena je dojava iz naselja Sovari da je zbog obilne kiše poplavljeno prizemlje jednog stambenog objekta. Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci JVP Čazma.
 
 

Stranica