Nevrijeme u Istarskoj i Virovitičko-podravskoj županiji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/rain-84648_1920.jpg

U popodnevnim satima nevrijeme zahvatilo područja Istarske i Virovitičko-podravske županije

Foto: Ilustracija

Istarska županija
 
Zbog veće količine kiše koja je pala u kratkom vremenskom razdoblju u Istri, danas 28. kolovoza u popodnevnim satima Županijski centar 112 Pazin zaprimio je 80-ak poziva o srušenim stablima i granama na prometnicama, srušenim ili nagnutim telefonskim stupovima, poplavljenim dvorištima, podrumima i prizemljima kuća kao i plavljenju poslovnih prostora na području Poreča i Umaga, prilikom čega je JVP Poreč imala više od 30 intervencija, a JVP Umag oko 20 intervencija. 
 
Uslijed obilne količine oborine došlo je i do problema odvodnje na području Poreča radi začepljenih šahtova, a dolazilo je i do poteškoća u prometu uslijed veće količine padalina na prometnicama. Zaprimljene su i dojave o  poteškoćama u opskrbi električnom energijom u središnjoj i istočnoj Istri (mjesta Juršići, Divšići, Prodol) koje su sanirali djelatnici HEP-a do 15 sati. Zabilježene su i manje poteškoće u opskrbi električnom energijom na tri lokacije na području Umaga o čemu su obaviještene nadležne službe. Na području Rovinja uslijed udara groma došlo je do zadimljenja protupožarnog sustava u objektu.
 
Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.
 
 
Virovitičko-podravska županija
 
Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je dojavu kako je uslijed jakog vjetra u popodnevnim satima u Orahovici došlo do raskrivanja krova obiteljske kuće. Odmah po zaprimanju dojave na teren su upućene sve žurne službe. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.
 
Nevrijeme praćeno jakim vjetrom i slabom kišom završilo je oko 17:00 sati.


Stranica