Nevrijeme u Dalmaciji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/nevrijeme 1.jpg
Splitsko-dalmatinska županija
Olujno nevrijeme zahvatilo je 15. listopada oko 10:30 sati šire splitsko područje. Jak vjetar srušio je nekoliko stabala na prometnice, srušeno je dosta prometnih znakova, a razbacani kontejneri i pale grane oštetili su nekoliko vozila. Bilo je i kraćih prekida u opskrbi električnom energijom. Oko 11:30 sati stanje se smirilo. Komunalne i žurne službe odmah su pristupile otklanjanju posljedica.
 
Šibensko-kninska županija
Jučer, 15. listopada, u prijepodnevnim satima, jak vjetar i obilne oborine zahvatili su i područje Šibensko-kninske županije. Zabilježeno je devet tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija ili dvorišta.
 
Zadarska županija
U večernjim satima, velika količina kiše prouzročila je izlijevanje rijeke Otuče na području Gračaca. Rijeka se izlila na dva mjesta te je poplavila okućnice i dvorišta pojedinih kućanstava. Dojava o šteti nije bilo. Komunalne i žurne službe odmah su pristupile otklanjanju posljedica. Slabljenjem padalina, oko 22:00 sata vodostaj je pao i rijeka se počela povlačiti u korito.
 
 

Stranica