Nevrijeme na području više županija

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/nevrijeme sisak.jpg

Nevrijeme je zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske županije i Osječko-baranjske županije

Foto: MUP

Šire područje Bjelovarsko-bilogorske županije iza 12 sati zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i jakim vjetrom. Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je oko 50 dojava građana i interventnih službi o posljedicama nevremena, a odnosile su se na pad stabala na prometnice, oštećene električne i telefonske vodove, te oštećene objekte. U Grubišnom Polju vjetar je odnio krov na tvrtki Komunalac, u naselju Dražica stablo hrasta oštetilo je gospodarske objekte jednog kućanstva,  Velikom Grđevcu stablo je palo na jedno osobno vozilo. Po dojavama alarmirane su nadležne službe koje postupaju po dojavama.
Županijski centar 112 Zagreb i Sisak zaprimili su pozive s područja Sisačko-moslavačke županije o olujnom nevremenu, a koje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima te probleme u opskrbi električnom energijom i prekide u prometu zbog stabala i stupova na prometnicama.Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas, oko 11 sati i 40 minuta više dojava o nevremenu u Sisačko-moslavačkoj županiji. U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje. Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ceste te su popadale strujne bandere. U mjestu Gornji Žirovac također ima drveća po cesti te je u tijeku raskrčavanje. Sve raspoložive operativne snage su angažirane i na terenu.
Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je zahvatilo područje Požeško-slavonske županije uzrokujući materijalnu štetu na krovovima kuća, srušena drveća na prometnicama i prekida opskrbe električnom energijom. Žurne službe su obaviještene i na terenu su.
Županijski centar 112 Virovitica također je zaprimilo dojave da je nevrijeme zahvatio područje Virovitičko-podravske županije, a koje je uzrokovalo nekoliko srušenih stabala na prometnicama. Žurne službe su izviještene i na terenu su.
Županijski centar 112 zaprimilo je više poziva i o nevremenu koje je prošlo dijelom Zagrebačke županije, područjima Haganj, Vrbovečka Dubrava, Dugo Selo i Habjanovac. Najviše se radilo o drveću koje je palo i zakrčilo prometnice te oštećenim strujnim stupovima i kablovima. U mjestu Vrbovečka Dubrava oštećeno je nekoliko desetaka kuća s kojih su popadali crjepovi te su oštećeni krovovi. Dojava o ozlijeđenim osobama nije bilo.
Područje Osječko-baranjske županije također je zahvatilo nevrijeme koje je uzrokovalo poteškoće u prometu i prekide u opskrbi električnom energijom.

 

Stranica