Nevrijeme na području Požege

Oko 16:30 sati jako nevrijeme praćeno vjetrom i tučom zahvatilo područje Požege 

Foto: MUP

Nadopuna - 26. lipnja

Županijski centri 112 Požega i Osijek zaprimili su 25. lipnja u vremenu od 16.20 do 22 sata više od 500 poziva te zabilježili 132 događaja vezana za olujno nevrijeme.
Osim grada Požege i naselja Treštanovci, najviše štete nastalo je u naseljima Vidovci i Dervišaga, a zahvaćena su i područja gradova Pleternice i Kutjeva te općina Jakšić i Kaptol.
Od siline tuče koja je ponegdje bila i veličine jajeta, potpomognuta snažnim vjetrom, razbijena su mnoga prozorska stakla na kućama i stanovima, oštećeni su brojni krovovi i fasade obiteljskih kuća i stambenih zgrada, oštećen je veliki broj vozila te su srušena mnoga stabla. Nastale su i velike štete na poljoprivrednim površinama.
Vatrogasne postrojbe odradile su više desetaka raznih intervencija na otklanjanju posljedica nevremena, a aktivnosti na otklanjanju štete nastavit će se i tijekom današnjeg dana.
 

Nadopuna - 21.30 sati

Prema trenutno dostupnim informacijama najviše štete nastalo je u samom gradu Požegi i naselju Treštanovci.
Od 16.34 sati bez električne energije ostao je dio grada Požege i okolna naselja Eminovci, Tekić, Svetinja, Šeovci, Ramanovac, Bertelovci, Ramanovci, Šeovci, Turnić, Jakšić i Treštanovci.
Županijski centri 112 i dalje zaprimaju dojave o nastalim štetama.
 

Županijski centri 112 Požega i Osijek zaprimili su više desetaka poziva uglavnom s područja Požege o jakom nevremenu praćeno jakim vjetrom i tučom. Prema prvim informacijama ima više oštećenih krovova, vozila, poplavljenih kuća i stanova, srušenog drveća i električnih stupova. Za sada nema dojava o ozlijeđenim osobama. Županijski centar 112 Požega zagušen je pozivima građana te se pozivi prelijevaju u Županijski centar 112 Osijek. Sve žurne službe su na terenu.


 

Stranica