Nastavak suradnje s japanskim stručnjacima u području upravljanja rizicima od katastrofa

S ciljem nastavka suradnje u području upravljanja rizicima od katastrofa, danas je ravnatelj dr.sc. Damir Trut održao sastanak sa zamjenicom direktora japanskog Nacionalnog istraživačkog  instituta za seizmičke znanosti i otpornost na katastrofe (National Research Institute for Earth Science and Disaster Prevention  - NIED)  gospođom Ritsuko Yamazaki-Honda i prvom tajnicom za politička pitanja Veleposlanstva Japana gospođom Chie Galić Oshima

Foto: MUP

Gđa Yamazako-Honda ukratko je predstavila rad Instituta, napomenuvši da postoji više tema na kojima bi Institut i Ravnateljstvo civilne zaštite mogli surađivati. Stoga je predložila organizaciju webinara na određene teme za koje postoji interes te posjet predstavnika Ravnateljstva civilne zaštite Istraživačkom institutu kada bi se detaljnije razgovaralo o područjima suradnje.
 
Ravnatelj Trut zahvalio se na dolasku te izrazio interes za buduću predloženu suradnju na obostranu korist te istaknuo kako iz iskustava Japana, zemlje koja ima najviše iskustva po pitanju razornih potresa na svjetskoj razini, možemo puno naučiti o odgovoru na takve katastrofe.
 
Ovom prilikom, ravnatelj Trut zahvalio je japanskim stručnjacima i Veleposlanstvu Japana u RH na organizaciji izuzetno važnog seminara Build Back Better Together – Supporting the Post-Earthquake Reconstruction through Japan-Croatia Knowledge Exchange, koji su organizirali u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo, koji je održan jučer u Zagrebu.


Stranica