Narančasto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/METEOALARM_1002.jpg

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas (10. veljače) u sklopu Meteoalarma narančasto upozorenje za područje Ličko - senjske županije te šire zagrebačko područje

Foto: DHMZ

Očekuju se mjestimice olujni, u najvišem gorju mogući i orkanski udari jugozapadnog vjetra, s najjačim udarima vjetra do 130 km/h. Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Izdano je i žuto upozorenje za područje Istre, Kvarnera, Dalmacije te karlovačkog i osječkog područja, gdje se očekuje jak i vrlo jak jugozapadni i južni vjetar, sa srednjom brzinom vjetra do 75 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. U Gorskom kotaru moguća je obilna kiša, s količinom oborine do 60 mm. Budite oprezni i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.







 

Stranica