Narančasto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/DHMZ 7.7.1.png

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za danas 7. srpnja za grmljavinsko nevrijeme i vjetar te za sutra 8. srpnja za vjetar

Izvor: DHMZ

Za danas je narančasto upozorenje izdano za područje riječke regije zbog izraženijih pljuskova s grmljavinom, uz kratkotrajno olujnu buru i sjeverni vjetar. Mogući su najjači udari vjetra 65-120 km/h te vjerojatnost grmljavine više od 70 %.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Narančasto upozorenje izdano je i za Velebitski kanal zbog mjestimice jake bure, s najjačim udarima vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.




Za sutra, 8. srpnja narančasto upozorenje za vjetar izdano je za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te područje sjeverne i srednje Dalmacije. Moguća je mjestimice jaka, poslijepodne i vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra 35-50 čvorova (65-95 km/h), a u Velebitskom kanalu mjestimice vrlo jaka, potkraj dana i olujna bura s najjačim udarima vjetra 35-60 čvorova (65-110 km/h).
 

Stranica