Narančasto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/meteo 31.3..jpg

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 31. ožujka narančasto upozorenje zbog obilnijih oborina koje se očekuju tijekom dana te postoji mogućnost lokalnih bujičnih i urbanih poplava na području Jadrana i njegovom zaleđu te Gorskom Kotaru i Lici

Očekuje se porast vodostaja na području Jadrana i njegovom zaleđu, Gorskom Kotaru i Lici te postoji mogućnost poplavljivanja krških polja u dalmatinskom zaleđu. Oblačno, kišovito, na moru i vjetrovito. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice će biti obilne kiše, a lokalno su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Vjetar u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom umjeren jugozapadni i jugoistočni, u središnjim krajevima u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, a na sjevernom dijelu okrenut će na sjeverozapadni.

Istočna Hrvatska
Oblačno uz povremenu kišu, češću u zapadnim područjima. Vjetar uglavnom umjeren jugoistočni i južni, navečer u slabljenju. Najviša dnevna temperatura od 16 do 19 °C.


Središnja Hrvatska
Oblačno uz povremenu kišu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 14 °C.


Gorski kotar i Lika
Oblačno uz povremenu kišu, mjestimice obilnu, a lokalno su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom umjeren jugozapadni, ponegdje s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 °C.


Istra
Pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab do umjeren istočni vjetar i jugo, poslijepodne će okrenuti na slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 14 °C.


Sjeverni Jadran
Oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a lokalno su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar, no u okretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 14 do 17 °C.


Dalmacija
Oblačno, kišovito i vjetrovito. Kiša će mjestimice biti obilna, a lokalno su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 15 do 18 °C.


Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.



Stranica