Narančasto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/17.9..png

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 17. rujna narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za sjeverni i srednji Jadran, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije te zbog količine oborina za sjeverni Jadran, Gorski kotar i Liku

U Gospićkoj i Riječkoj regiji očekuje se ponegdje obilnija kiša, s najvećom količinom oborine > 60 mm. U Riječkoj, Kninskoj i Splitskoj regiji ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine > 60 %.
 
Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Stranica