Narančasto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/dhmz 23.3..jpg

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su u sklopu Meteoalarma za danas, 23. ožujka, zbog bure, narančasto upozorenje za splitsku i dubrovačku regiju te Dalmaciju

Izvor: DHMZ

Na području splitske i dubrovačke regije puše olujna bura s orkanskim udarima, koja će krajem dana i navečer slabjeti. Najjači udari vjetra 65-130 km/h.

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

U Dalmaciji puše jaka i vrlo jaka bura koja će postupno slabjeti prema kraju dana. Najjači udari vjetra 35-60 čvorova (65-110 km/h).

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
 

Stranica