Na sajmu Nautike predstavljena ronilačka skupina unutar modula za spašavanje na vodi Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite

U sklopu sajma Nautike na Zagrebačkom velesajmu, koji se održao od 22. do 26. veljače, predstavljena je ronilačka skupina unutar modula za spašavanje na vodi Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske.

Voditelj ronilačkog tima Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb Mario Tomac je, u sklopu sajma Nautike, održao predavanje o organizaciji i sposobnosti ronilačke skupine.
 
Tom prilikom je posjetiteljima predstavio mogućnosti ronilačke skupine koja će biti osposobljena za najzahtjevnije hitne intervencije pretraživanja i tehničkih radova pod vodom, spašavanje iz ugroženih ili potonulih plovila ili zrakoplova, pretraživanje i mapiranje dna na području nesreće, izradu dokumentacije za potrebe stručnih uviđaja i planova, operacije dizanja na površinu potonulih plovila ili zrakoplova, tehničke intervencije, u cilju ublažavanja posljedica ekoloških incidenata, ali i prenošenje znanja i vještina ostalim pripadnicima DIP-a CZ.
 
Na sajmu je izlagalo 280 izlagača iz 27 zemalja: Australija, Bugarska, Cipar, Češka, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Južna Koreja, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, Poljska, SAD, Singapur, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Turska, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.


Stranica