Ministar Božinović na 70. sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije

U Osijeku je danas održana 70. sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije

Foto: Osječko-baranjska županija

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović je danas u Osijeku prisustvovao na 70. sjednici s predstavnicima Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Na sjednici se govorilo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, radu stožera, mjerama koje su donijeli i o mjerama koje će se donositi shodno epidemiološkoj situaciji na području županija.

Ministar Božinović se zahvalio stožerima Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije na dosadašnjim rezultatima borbe protiv koronavirusa te istaknuo izvrsnu koordinaciju svih službi unutar županijskih stožera, ali i sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske.

"Dobro je doći na teren i čuti uživo iskustva ljudi koji rade u ova dva sustava. Danas su se kako je to uobičajeno u Stožeru civilne zaštite Osječko-baranjske županije video linkom uključili i drugi članovi stožera što je u skladu s epidemiološkim mjerama i drago mi je što je ovaj Stožer ujedno i primjer kako treba funkcionirati, jer svojim primjerom daju legitimitet provođenju propisanih mjera koje su u nadležnosti stožera. U ove dvije županije vidljivo je da se građani pridržavaju mjera socijalnog distanciranja koje su propisane i uz kvalitetnu epidemiološku službu, zdravstveni sustav, civilnu zaštitu i našu policiju. Cilj nam je ulaskom u drugu fazu popuštanja, aktivirati što više gospodarskih i društvenih subjekata, ali ne možemo učiniti sve od jednom jer bi se time izložili riziku naglog porasta broja oboljelih" – rekao je Božinović.

Tom prilikom je ministar pohvalio građane Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije koji su pokazali visok stupanj discipline tijekom ove epidemije i ponovio kako je najbolja obrana od ovog virusa upravo mjera fizičkog distanciranja i pojačane higijenske mjere.

Još jednom je naglašeno kako je pridržavanje uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa.


 

Stranica