Meteoalarm izdao narančasto upozorenje

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Nevrijeme/DHMZ 5.11.2021..jpg

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 5. studenoga, narančasto upozorenje zbog obilne kiše za dubrovačku regiju te zbog jake bure za Velebitski kanal

Za dubrovačku regiju izdano je narančasto upozorenje za lokalno obilnu kišu. Količina oborine 50-90 mm.

Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Za Velebitski kanal izdano je narančasto upozorenje radi umjerene do jake bure, navečer i u noći i vrlo jake s najjačim udarima vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

 

Stranica