Fortenova grupa nabavila i donirala pola milijuna zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite

Pola milijuna jednokratnih zaštitnih maski donirala je Fortenova grupa Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH

Zaštitna oprema u vrijednosti od gotovo dva milijuna kuna, koja je preuzeta sa skladišta Konzuma, namijenjena korisnicima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od koronavirusa.

Pomoćnik ministra dr.sc Damir Trut zahvalio se na donaciji i kazao kako će ona dati svoj doprinos povećanju sigurnosti djelatnika koji sudjeluju u obavljanju zadaća vezanih uz suzbijanje epidemije novog koronavirusa.  „Donacija zaštitnih maski omogućit će sigurnije uvjete rada i zaštitu svim djelatnicima, prvenstveno zdravstvenog sustava, ali i ostalim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite , stoga se zahvaljujem na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske“ – istaknuo je pomoćnik.

Vrijednost onoga što nam daju zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci i svi drugi koji posljednjih tjedana neprekidno brinu o sigurnosti i zdravlju svih nas je neprocjenjiva. Mi u Fortenova grupi znamo to jako dobro, jer tisuće naših radnika svakodnevno na svojim radnim mjestima brine o nesmetanoj opskrbi hrvatskih građana. Stoga u Fortenova grupi itekako znamo cijeniti vrijednost brige o sigurnosti i zdravlju i važnost ulaganja u tu sigurnost u ovom trenutku.“– izjavio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Stranica