Ekološka akcija čišćenja podmorja u Malostonskom zaljevu

U sklopu projekta EKO Malostonski zaljev, tijekom ovog vikenda, 17. i 18. rujna održava se treća po redu dvodnevna ekološka akcija čišćenja podmorja posebnog rezervata u moru i područja ekološke mreže Natura 2000 Malostonski zaljev, u kojoj sudjeluje više od tridesetak pripadnika ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske

Foto: MUP

U sklopu ekološke akcije čišćenja podmorja pripadnici ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite RH osim čišćenja podmorja u uvali Brijesta provode i vježbe u smanjenoj vidljivosti, a sve ove aktivnosti važne su i za što bolje uigravanje timova.
 
Akcija će ukazati na potrebe čišćenja podmorja, a ujedno potaknuti lokalno stanovništvo na kontinuiranu brigu o moru, najvećem prirodnom ekosustavu, izvoru hrane, ugode i rekreacije, a sve u cilju zaštite, očuvanja, korištenja i održavanja zaštićenih područja i područja ekološke mreže Natura 2000 u području Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Također će doprinijeti očuvanju bioraznolikosti te ciljanih staništa i vrsta, a posebice onih zaštićenih, radi dugoročnog osiguravanja usluga ekosustava i održivog korištenja zaštićenog područja i područja ekološke mreže Malostonskog zaljeva.
 
Akcija se održava u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije uz podršku Agencije Plava promocija.

Stranica