Državna intervencijska postrojba civilne zaštite na ekološkoj akciji EKO-SUB-DAMJA

Povodom Dana grada Splita danas, 7. svibnja održana je ekološka akcija „EKO-SUB-DAMJA“ na kojoj je sudjelovala Državna intervencijska postrojba Ravnateljstva civilne zaštite

Foto: MUP

Ekološka akcija se održala na području Sustipana u Splitu na blagdan svetog Dujma, zaštitnika grada, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Splita te se iz Ravnateljstva civilne zaštite akciji pridružilo 15 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split.

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split sudjelovali su kao ronioci i podrška na obali kod prihvata i odlaganja otpada iz mora, a pružili su i logističku potporu akciji (osigurali su zračni šator, desetak kompleta stolova i klupa, dva agregata, kompresor za punjenje boca, nekoliko boca za ronjenje te vodu za piće za sudionike akcije).

Cilj ove eko akcije je da, osim nužnosti provođenja  čišćenja podmorja, senzibilizira i educira građane o važnosti očuvanja okoliša.

Na događanju je, uz pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, sudjelovalo više desetaka ronioca iz cijele Hrvatske.Stranica