Donacija Republike Koreje

Veleposlanstvo Republike Koreje doniralo je danas, 23. listopada Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH 10 000 zaštitnih maski kao doprinos provedbi mjera zaštite zdravlja od COVID-19 

Donaciju je uručio veleposlanik Republike Koreje N.E Kim Dong-Chan, dok se u ime Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a na donaciji zahvalio pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut.
 
Obzirom na povećane potrebe za zaštitnom opremom, donacija dolazi u pravom trenutku te će se zaštitne maske podijeliti sudionicima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od COVID-19.
 
Suradnja s Republikom Korejom u području civilne zaštite započela je 2012. godine bilateralnim susretom s predstavnicima Nacionalne agencije za upravljanje u žurnim situacijama Južne Koreje, a nastavljena je kroz razmjenu stručnih znanja iz područja prevencije i sudjelovanja na terenskim vježbama. 
 
Sve pristigle donacije koordinira Ravnateljstvo civilne zaštite te se iste sukladno potrebama i odlukama Stožera civilne zaštite RH distribuiraju medicinskim, socijalnim i obrazovnim ustanovama s područja ugroženih županija te Hrvatskom Crvenom križu. U skladištu Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom te regionalnim skladištima Rijeka, Osijek i Split trenutno je na raspolaganju oko 13,5 milijuna različitih artikala (cca 1.400 tona) zaštitne opreme. 


Stranica