Delegacija Saveza izviđača Hrvatske posjetila Ravnateljstvo civilne zaštite

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Izvidjaci.JPG

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut sa suradnicima 12. travnja 2019. održao je sastanak s delegacijom Saveza izviđača Hrvatske na čelu s predsjednicom Lidijom Pozaić Frketić.

Cilj sastanka bio je rekapitulirati dosadašnju uspješnu i nastaviti daljnju suradnju između Saveza i Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a, kao pravnog sljedbenika Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Dosadašanja suradnja odvijala se kroz sudjelovanje izviđača u akcijama spašavanja i pomaganja stanovništvu, prvenstveno za vrijeme velikih poplava te pomaganja u prihvatnim kampovima tijekom izbjegličke krize, ali i kroz edukativne radionice te razmjenu stručnjaka. Ravnateljstvo civilne zaštite nastavit će suradnju te podupirati sve aktivnosti Saveza, kao važnog segmenta sustava civilne zaštite, pružajući mu logističku, ali i stručnu potporu u okviru svojih mogućnosti za provođenje aktivnosti, prvenstveno edukativnog karaktera. Primjer je nedavno uspješno završena kampanja "Boranka" u kojoj je više od 2.500 volontera posadilo preko 25.000 stabala, a u edukativnim aktivnostima sudjelovalo je 5.000 djece iz 40-ak škola i vrtića.


Foto: SIH

Savez izviđača Hrvatske, kao nacionalna izviđačka organizacija i najveća organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj, osnovan je 1952. godine te ima 60 godina iskustva u radu s djecom i mladima, a ujedno je i baštinik 100-godišnje tradicije skautskog pokreta u Hrvatskoj. Savez okuplja 60-ak lokalnih izviđačkih udruga s područja 17 županija Republike Hrvatske. Aktivno sudjeluje u savjetodavnim tijelima Vlade Republike Hrvatske: Savjetu za mlade, Savjetu za razvoj civilnog društva, Nacionalni odbor za razvoj volonterstva te je član krovnih organizacija za djecu i mlade u Hrvatskoj - Koordinacije udruga za djecu i Mreže mladih Hrvatske.

Stranica