Blagdan Svetog Bernarda - nebeskog zaštitnika planinara i gorskih spašavatelja

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/hgss dan.jpg

Povodom 15. lipnja - blagdana Sv. Bernarda, nebeskog zaštitnika planinara i gorskih spašavatelja, upućujemo iskrene čestitke svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja

Foto: HGSS
 
Iako vaš poziv nije lagan, vođeni humanošću i čovjekoljubljem, uvijek ste spremni i voljni dati maksimum, bilo da je riječ o potragama, spašavanjima, većim nesrećama ili katastrofama kada se uključujete kao jedna od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite. 
 
Uz zahvalu na predanosti i trudu u svim dosadašnjim zadaćama, želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu. 

Ravnatelj dr.sc. Damir Trut i djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite
 

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je dobrovoljna, humanitarna, vertikalno ustrojena i nacionalna udruga koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Njeni članovi su alpinisti, speleolozi, visokogorski planinari i skijaši, a  osposobljeni su za pružanje prve medicinske pomoći i gorsko spašavanje uz pomoć helikoptera i potražnih pasa te za potrage na nepristupačnim terenima. Surađuje s različitim tijelima, organizacijama i ustanovama iz  područja civilne zaštite te obavlja edukaciju s ciljem sprječavanja i izbjegavanja nesreća na nepristupačnim terenima, te je član više međunarodnih organizacija i suosnivač Europskog speleospasilačkog udruženja (European Cave Rescue Association, ECRA).

 

Stranica