30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut nazočio je na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja, koje je održano danas, 2. listopada 2022., u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, u sklopu kojeg je obilježena i 25. godišnjica osnutka Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj

Foto: MUP

Na hodočašću je sudjelovalo i  50 djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite u postroju kojim je zapovijedao Mladen Vinković, zapovjednik Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.
 
Hodočašće je započelo pokorničkim bogoslužjem, nakon čega je održana pobožnost Križnog puta. Euharistijsko slavlje, u crkvi na otvorenom Blaženog kardinala Alojzija Stepinca, predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup msgr. Giorgio Lingua, u zajedništvu s drugim biskupima i svećenicima.
 
Na nacionalnom hodočašću, okupili su se pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva pravosuđa, Carinske uprave, Hrvatske vatrogasne zajednice te crkveni predstavnici.
 
Uz visoke dužnosnike, misnom slavlju prisustvovali su hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni drugi vjernici iz svih dijelova Republike Hrvatske. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća bio je brigadni general Ivan Raos.

Stranica