28. hodočašće vojske, policije i branitelja u Mariji Bistrici

U organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici je jučer, 4. listopada 2020., održano 28. vojno - redarstveno hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja


 

Foto: MUP

Hodočašće je održano uz pridržavanje epidemioloških mjera, bez tradicionalne dolazne procesije.

Na zavjetnom hodočašću okupili su se pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja te crkveni predstavnici iz Republike Hrvatske.
 
Uz pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogasce, na hodočašću su bili prisutni ministar obrane Mario Banožić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Dragan Lozančić, izaslanik predsjednika Vlade RH Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sa suradnicima.
 
U Hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu na hodočašću su, uz glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, iz Ministarstva unutarnjih poslova sudjelovali i državni tajnik Žarko Katić, pomoćnik ministra Damir Trut, zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker, načelnica Ureda glavnog ravnatelja policije Adrijana Bago, načelnik OKCP-a Branko Bolanča i načelnici policijskih uprava, dok je vatrogasnu delegaciju predvodio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Hodočašću su iz Ravnateljstva civilne zaštite prisustvovali koordinatori za poslove civilne zaštite Neven Karas i Darko Majstorović te 20 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Hodočašće je započelo pobožnošću Križnog puta na kalvariji, a koncelebriranu svetu misu koja je održana u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan, koji je posebno istaknuo kako je jedini čvrsti oslonac u Bogu, On je jedini i potpuni mir za naše misli i srce.

Uz visoke dužnosnike, misnom slavlju prisustvovali su branitelji, članovi njihovih obitelji, obitelji poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni drugi vjernici iz svih dijelova Republike Hrvatske.
 
 

Stranica