21. hodočašće u Ludbregu

U Ludbregu je danas 4. rujna održano 21. hodočašće u organizaciji Varaždinskog policijskog dekanata i Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj

Foto: MUP

Na hodočašću su sudjelovali pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda Varaždin predvođeni pročelnikom Područnog ureda Varaždin Ivicom Matošićem, zatim policijski službenici iz Policijskih uprava sjeverozapadne Hrvatske te pripadnici Hrvatske vojske iz Varaždina poznatiji kao Pume.
Misno slavlje održalo se na vanjskom prostoru Euharistijskog svetišta Predragocjene krvi Kristove u Ludbregu s početkom u 11.00 sati, a Svetu misu u koncelebriranju s policijskim kapelanima, predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, msgr. Jure Bogdan.
21. hodočašće održalo se u sklopu proslave ludbreške Svete nedjelje koja se već tradicionalno slavi prve nedjelje u rujnu. 
Ovogodišnje slavlje organizirano je bez velike procesije gradom radi sprječavanja širenja zaraze bolešću COVID-19, te uz pridržavanje svih mjera i preporuka koje su propisale epidemiološke službe i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Stranica