Područni ured civilne zaštite Osijek na Međunarodnom obiteljskom festivalu „Zemlja bez granica“ u Belom Manastiru i Đakovu

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek u srijedu, 30. kolovoza u Belom Manastiru te u petak 1. rujna u Đakovu proveli su radionice o smanjenju rizika od katastrofa u sklopu 17. Međunarodnog obiteljskog festivala „Zemlja bez granica“

Foto: MUP

Kroz likovne radionice i igraonicu „Zemlja rizika“, na kojima se igrala istoimena društvena igra, na zanimljiv način djeci je prikazano što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda te ih se poticalo na razmišljanje o smanjenju rizika od katastrofa.
 
Također, na likovnoj radionici djeca su se imala priliku kroz bojanje pripremljenih crteža upoznati s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te s ulogom žurnih službi (vatrogasci, policija, hitna pomoć i HGSS), a ujedno su i naučili kako postupati u slučaju požara, potresa i poplava.
 
Podsjetimo, u sklopu 17. Međunarodnog obiteljskog festivala „Zemlja bez granica“ djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek prethodno su održali radionice o smanjenju rizika od katastrofa u Ernestinovu i Valpovu.