U Velikoj Gorici održan 2. Festival vještina za život

U Velikoj Gorici je danas, 3. lipnja 2023. godine, održan 2. Festival vještina za život koji organizira Savez izviđača Hrvatske s ciljem doprinosa izgradnji modernog i funkcionalnog društva, društva samostalnih, samodostatnih i solidarnih ljudi

Foto: MUP
 
Za posjetitelje ovogodišnjeg festivala organizirano je preko 50 aktivnosti i radionica za djecu i mlade te je, uz oko 300 izviđača, okupljen velik broj djece i mladih iz goričkih škola, kao i članova njihovih obitelji u posjetu i sudjelovanju na Festivalu.

Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite tom su prilikom održali zanimljive edukacije za djecu iz područja zaštite i spašavanja te radionice s edukativnim modelima potresa i vulkana kako bi ih upoznali s rizicima od katastrofa i načinom postupanja.

Festival vještina za život održan je u sklopu kampanje „Vještine za život – putokaz za bolji svijet“.

Cilj kampanje i ovog Festivala je zainteresiranoj javnosti ponuditi barem dio onoga što izviđači inače prolaze i imaju na programu tokom svojih izviđačkih aktivnosti te se okušati u brojnim aktivnostima i besplatno uživati u programu, gradeći pritom svoje vještine za život.

Edukacija svih građana, a ne samo djece, ključan je element za razvoj cijelog društva.

Organizatori kampanje i Festivala su Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Hrvatski Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Ovogodišnji Festival vještina za život se održava pod pokroviteljstvom i u suradnji s Gradom Velika Gorica i Turističkom zajednicom Grada Velika Gorica.Stranica