Održane radionice u sklopu projekta ALTER112

ALTER112 - Jačanje ljudskih i tehničkih aspekata javnog upozoravanja i kriznog komuniciranja naziv je projekta koji je u Valbandonu okupio djelatnike Operativnog centra civilne zaštite i Županijskih centara 112 Ravnateljstva civilne zaštite

Foto: MUP

U sklopu navedenog projekta od 23. do 29. travnja održane su prve dvije radionice, kroz koje je provedena obuka za rad operatera, prezentiran rad operativnih sustava CoordCom i Sfera te sustav ranog upozoravanja.
 
Sudionike radionica je posljednjeg dana posjetio ravnatelj dr. sc. Damir Trut te im se svima zahvalio na sudjelovanju i angažmanu koji su iskazali kroz sudjelovanje i otvorenu raspravu vezanu za donošenje, izmjene i ažuriranje standardnih operativnih postupaka, uredbi i protokola te iznijeli svoja mišljenja, ideje i kritike vezane uz trenutno stanje u sustavu 112, sa svrhom njegovog unapređenja.
 
U sklopu radionica prezentirani su projekti SEE ME, koji se odnosi na pomoć osobama s invaliditetom te SRUUK, koji se odnosi na sustav ranog upozoravanja građana u slučajevima velikih nesreća i katastrofa.
 
Izlaganje o operativnom radu kao i komunikaciji s centrima 112 održali su i predstavnici drugih žurnih službi - voditelj OKC PU Istarske Josip Laušin, voditeljica medicinsko prijavne dojavne jedinice Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Marina Skoko i pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Istarske županije Emanuel Krstulović, dok je predavanje na temu komunikacije i stresa u radu operatera u žurnim službama održala policijska psihologinja Lana Kulenović.
 
Po završetku radionica svim je polaznicima uručena potvrda o sudjelovanju.

Stranica