​U Opatiji održana trodnevna konferencija Hrvatski dani sigurnosti 2022.

U organizaciji Hrvatske udruge menadžera i pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske u Opatiji je održana trodnevna konferencija Hrvatski dani sigurnosti 2022. 

Foto: Davor Denkovski

Zadnjeg dana konferencije, 30. rujna, predstavljeni su autori i nova izdanja znanstvene i stručne literature u području sigurnosti, a programu je prisustvovao i ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr. sc. Damir Trut te sudjelovao u predstavljanju knjige „Krizno planiranje i strateško upravljanje krizama“ koje je suautor, zajedno s Brankom Mihaljevićem i Alenom Ostojićem.
 
Iz Ravnateljstva civilne zaštite na Hrvatskim danima sigurnosti je sudjelovao i načelnik Sektora za smanjenje rizika od katastrofa Dražen Štajduhar, u sklopu panela „Zaštita nacionalne kritične infrastrukture“. Govorio je o procesu identifikacije kritične infrastrukture temeljenom na nacionalnoj i europskoj pravnoj regulativi te izazovima međusobnog usklađivanja, kao i potencijalnim obvezama sektora iz kojih će u konačnici kritična infrastruktura biti identificirana. Na panelu su sudjelovali i predstavnici udruženja privatne zaštite pri HUP-u, Hrvatske  gospodarske komore i Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.
 
Središnja tema ovogodišnjih Hrvatskih dana sigurnosti bila je Novi pogled na sigurnost, a s vodećim domaćim i svjetskim menadžerima sigurnosti kroz protekla tri dana raspravljalo se o izazovima u struci, upriličeno je nekoliko panel diskusija, promocija knjiga i edukativnih prezentacija o najnovijim rješenjima upravljanja rizicima, informacijskoj i kibernetičkoj sigurnosti.
 
U sklopu Hrvatskih dana sigurnosti 2022. održana je 16. Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, 4. Forum menadžera korporativne sigurnosti jugoistočne Europe i 4. Forum o privatnoj zaštiti.
 
Ovogodišnja konferencija je okupila više od 200 sudionika. Ova je godina jubilarna jer njen organizator i domaćin – Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, obilježava 15. godišnjicu svog osnutka. Kao nevladina organizacija u proteklih je petnaest godina promicala interese menadžera sigurnosti i stvaranje partnerskih odnosa između javnog i privatnog sektora sigurnosti te gospodarstva i akademske zajednice.
 

Stranica