Pomoćnik ministra uoči stožerne vježbe predstavio Zakon o sustavu civilne zaštite

Pomoćnik ministra dr. sc. Damir Trut je uoči stožerne vježbe zrakoplovne potrage i spašavanja ASAR 2021-2 predstavio Zakon o sustavu civilne zaštite

Tom je prilikom pomoćnik ministra istaknuo kako je sustav civilne zaštite organizacijska struktura koji čine organizirane sposobnosti sudionika i građana za pravovremeno i učinkovito provođenje poslova, mjera i aktivnosti civilne zaštite s ciljem smanjenja rizika i operativnog djelovanja u izvanrednim događajima. Prisutne je upoznao s poboljšanjima na razini sustava civilne zaštite na državnoj i lokalnoj razini koja će se definirati donošenjem novog Zakona o sustavu civilne zaštite.
 
Također, održana je i tematska rasprava u vezi nacrta Uredbe o potrazi i spašavanju zrakoplova. O uslugama uzbunjivanja i podršci operaciji potrage i spašavanja govorio je Čedomil Švarc iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Analizu naučenih lekcija sa stožerne vježbe zrakoplovne potrage i spašavanja ASAR 2018 predstavio je Mato Šimičić iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.
 
Uvodnim prezentacijama sudionici su upoznati sa sadržajem vježbe na kojoj će se sutra uvježbavati procedure potrage i spašavanja zrakoplova s ciljem unaprjeđenja i implementacije svih naučenih lekcija za slučaj realne situacije.
 
Stožerna vježba zrakoplovne potrage i spašavanja ASAR 2021-2 održava se 10. i 11. lipnja u Regionalnom nastavnom centru civilne zaštite Split u Divuljama.

Stranica