Obavijest građanima: Uništena avionska bomba

Obavještavamo građane da je 13. veljače uspješno završena akcija izmještanja i uništenja avionske bombe, zaostale iz 2. svjetskog rata, koja je pronađena na gradilištu na Kantridi

Ovu kompleksnu  aktivnost provodila je Policijska uprava primorsko-goranska. Na zahtjev Policijske uprave primorsko-goranske i temeljem zaključaka izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Grada Rijeke u ovu aktivnost uključile su se i druge operativne snage sustava civilne zaštite koje djeluju na ovom području.  U aktivnost su osim djelatnika PU PG  bili uključeni Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, Dobrovoljna vatrogasna društva „Sušak“ i „Drenova“, Zavod za hitnu medicinu Primorsko –goranske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, postrojba civilne zaštite Grada Rijeke, komunalni redari Grada, a iz Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali su Područni ured civilne zaštite Rijeka i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite, Služba Rijeka. Zadaće svih ovih operativnih snaga bila je čuvanje šireg perimetra  ugroženog bombom da unutar njega za vrijeme trajanja ukrcaja i transporta bombe  ne bude građana na vanjskim prostorima.  Uz vrhunsku koordinaciju svih sudionika aktivnost je u cijelosti vrlo uspješno odrađena na način da je bomba ukrcana i transportirana do lokacije njenog uništenja.


Ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima što su poštovali upute policije i drugih službi te svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli nesmetanom tijeku svih poduzetih mjera i radnji. Također, zahvaljujemo i djelatnicima svih interventnih službi na suradnji i poduzimanju mjera iz njihove nadležnosti, kao i medijima koji su prenijeli informacije i obavijestili javnost. O svim relevantnim detaljima izmještanja i neutralizacije avionske bombe, kao i o vrsti i porijeklu iste, javnost će biti izvještena danas, 14. veljače na izvanrednoj konferenciji za medije na kojoj će sudjelovati predstavnici Policijske uprave primorsko - goranske, Grada Rijeke i Ravnateljstva civilne zaštite.

Stranica