1. izložba sigurnosti i civilne zaštite u sklopu 13. izložbe gospodarskih vozila i opreme

U Zagrebu se od 8. do 10. rujna 2023. održava najveća regionalna izložba iz područja gospodarskih vozila, opreme i usluga - Kamion&Bus Roll Show te po prvi put izložba sigurnosti i civilne zaštite „Intervencija 2023“.

Foto: MUP

Izložbe je otvorio koordinator za poslove civilne zaštite u Ravnateljstvu civilne zaštite Darko Majstorović koji je pozdravio sve okupljene posjetitelje, organizatore i sudionike te istaknuo kako od danas do nedjelje posjetitelji imaju priliku vidjeti najnovije inovacije i tehnologije koje doprinose zaštiti naših života, imovine i okoliša.

„Uz  brojne izlagače, na izložbama se može vidjeti sofisticirana oprema koju koristi Državna intervencijska postrojba civilne zaštite u najsloženijim akcijama traganja i spašavanja. Izloženi su šatori, kontejneri za ruševine, komunikacijsko zapovjedni kontejner, plovila nabavljena iz projekta Opremanje i osposobljavanje državnih intervencijskih postrojbi, razna spasilačka oprema, edukativni materijali te za naše najmlađe posjetitelje modeli za prikaz prirodnih katastrofa“, rekao je Darko Majstorović.

"Intervencija - 1. izložba sigurnosti i civilne zaštite" će uz specijalna interventna, vatrogasna, sanitetska i policijska vozila posjetiteljima prezentirati i specijalnu operativnu tehniku za zaštitu i sigurnost, a predstavit će se i vodeći hrvatski proizvođači zaštitne opreme za posebne namjene i civilnu zaštitu.

Na Roll Showu će i ove godine izlagati ne samo vodeći proizvođači kamiona, priključnih i dostavnih vozila, već i proizvođači rezervnih dijelova za gospodarska vozila, guma, maziva, logističke i ostale opreme kao i brojne servisne djelatnosti poput fleet managementa, usluga vezanih za tahografe i ostalih usluga.

Organizator izložbi je tvrtka Business Media Croatia, pokrovitelj izložbi je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, dok je Ravnateljstvo civilne zaštite organizacijski partner izložbe "Intervencija“ – 1. izložba sigurnosti i civilne zaštite, koju podržavaju i Hrvatska vatrogasna zajednica te Hrvatski klaster konkurentnosti obrambene industrije.

Ovu najveću regionalnu izložbu iz područja gospodarskih vozila, opreme i usluga te 1. izložbu sigurnosti i civilne zaštite "Intervencija 2023" obišao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut sa suradnicima.

Izložbe se održavaju na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma, otvorene su do nedjelje do 18:30 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Stranica