Kontejnersko naselje u Mošćenici

Kontejnersko naselje u Mošćenici

U kontejnerskom naselju u Mošćenici od četvrtka, 8. travnja 2021. godine započelo je postavljanje stambenih mobilnih jedinica koje su pristigle u sklopu donacije iz Italije.

Dosad su kontejnerska naselja za stanovnike Banovine koji su uslijed potresa ostali bez doma postavljena na Sajmištu u Petrinji, te u Glini i Majuru.

U tijeku je postavljanje 52 kontejnera na prostoru kontejnerskog naselja u Mošćenici, na širem petrinjskom području. Prostor u naselju Mošćenica osigurao je Grad Petrinja, a na temelju administrativnih priprema u skladu s urbanističkim planovima i ekološkim standardima. Minulih je dana pripremana podloga za naselje mobilnih nastambi. Upravo su dovršeni radovi na utvrđivanju staza i postavljanju mreže vodoopskrbe, odvodnje i električne energije unutar stambenog kontejnerskog naselja. Naselje ima pristup telefonskoj i internetskoj mreži.

Stambeno kontejnersko naselje u Mošćenici sastoji se od niza spavaonica te međusobno uvezanih tzv. servisnih jedinica koje služe u zajedničke svrhe poput dnevnog boravka, dječje igraonice i praonice.

Pripadnici Hrvatske vojske pomažu na terenu u dopremi i postavljanju mobilnih jedinica. Projektom je predviđeno da tijekom petka, 9. travnja sve kontejnerske jedinice budu postavljene i natkrivene.

Projekt kontejnerskog naselja u Mošćenici omogućit će stanovnicima sa šireg područja Petrinje da borave u neposrednoj blizini svojih domova i obiteljskih obrta, odnosno poljoprivrednih gospodarstava oštećenih u nedavnom razornom potresu i naknadnim podrhtavanjima tla.

Stranica