Ravnateljstvo civilne zaštite na Danima radiološke tehnologije

U organizaciji Hrvatskog društva radiološke tehnologije te pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova - Ravnateljstva civilne zaštite i Ministarstva zdravstva, u Zagrebu se, od 25. do 27. listopada, održava kongres „Dani radiološke tehnologije“ 

Foto: MUP

U ime ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damira Truta, na otvaranju kongresa nazočila je Renata Laknar, ovlaštena za obavljanje poslova načelnice Sektora za radiološku i nuklearnu sigurnost.

Tom je prilikom zahvalila svim organizatorima i sudionicima na njihovom trudu i doprinosu te istaknula kako je uloga Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, kao regulatornog tijela u području radiološke i nuklearne sigurnosti, od iznimnog značaja.

Naša odgovornost je uspostava radiološke i nuklearne sigurnosti u RH čime se osigurava sigurna uporaba izvora ionizirajućeg zračenja. U području medicine to obuhvaća zaštitu pacijenata, zdravstvenog osoblja koji su izloženi radnici te ostalih zaposlenika zdravstvenih ustanova, a u slučaju kada se koriste radioaktivni izvori i zaštitu stanovništva i okoliša od možebitnog štetnog utjecaja ionizirajućeg zračenja - kazala je predstavnica Ravnateljstva civilne zaštite.

Također je izjavila kako Ravnateljstvo civilne zaštite snažno podupire znanstveni i razvojno istraživački rad, stručna, statistička i druga istraživanja te kako je suradnja i sudjelovanje na ovakvim događajima od ključne važnosti u pružanju potpore svim dionicima u području radiološke i nuklearne sigurnosti.

Snažno podupiremo Hrvatsko društvo radiološke tehnologije u promicanju znanja kojima se osigurava optimizacija radioloških postupaka u cilju postizanja najboljih dijagnostičkih i terapijskih ishoda - zaključila je Renata Laknar.

Ravnateljstvo civilne zaštite će i dalje nastaviti educirati javnost o važnosti struke radiološke tehnologije, kao što će i ovaj kongres donijeti mnoge vrijedne uvide i postati temelj za buduće uspjehe.
 

Stranica