Festival SROK-a u Osnovnoj školi Višnjevac

Višednevno obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa u organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Osijek, završilo je danas, 11. listopada u Osnovnoj školi Višnjevac kroz Festival SROK-a

Foto: MUP

Na Festivalu SROK-a  održano je 9 radnih aktivnosti te su prezentirana znanja i vještine sustava civilne zaštite za 6 razrednih odjeljenja i ukupno 120 učenika.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek su s pomoću modela rizika o prijetnjama: poplava, erozija i vulkan te animiranog filmića učenike naučili kako se ponašati da bi se smanji rizik od katastrofa. Uz društvenu igru „Zemlja rizika“ na zanimljiv način pojašnjeni su im osnovni pojmovi o rizicima te im je objašnjeno kako mogu postupati u slučaju požara, potresa i poplava i drugih velikih nesreća.

Učenicima su djelatnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek prezentirali znanja i vještine u komunikaciji radio-uređajem (digitalni radio-uređaj TETRA) te opremu i vozila. 

Svoju opremu i vještine također su prezentirali i Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka, Policijska uprava osječko-baranjska, a Gradsko društvo Crvenog križa Osijek prezentiralo je znanja i vještine Crvenog križa kroz „Malu školu prve pomoći“ i „Ruksak za katastrofe“. HGSS Stanica Osijek je uz prezentaciju svojih znanja i vještina demonstrirao rad i sposobnosti potražnog psa.