Sastanak nacionalnih kontakt osoba za tehničku suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA)

Ravnateljstvo civilne zaštite bilo je domaćin sastanka nacionalnih kontakt osoba za tehničku suradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA), održanom u Zadru, od 16. do 17. svibnja 2024. godine

Foto: MUP

Sudionici sastanka bile su kontakt osobe za tehničku suradnju s IAEA - om iz 26 zemalja članica IAEA iz Europe i srednje Azije, te predstavnica IAEA Eve-Külli Kala, direktorica Odjela za Europu Službe za tehničku suradnju, sa suradnicima.

Na sastanku su sudjelovali Zdravka Tečić, načelnica Sektora za radiološku i nuklearnu sigurnost koja je kontakt osoba za tehničku suradnju s IAEA iz Hrvatske te Srđan Kušćević, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split i Miroslav Andrić, voditelj Službe civilne zaštite Zadar.

Cilj sastanka bio je utvrđivanje statusa implementacije projekata iz Programa tehničke suradnje iz programskog razdoblja 2024.-2025. godine te pregled i rasprava o dizajnu projekta za sljedeće programsko razdoblje 2026.-2027. godine.

Tijekom sastanka istaknuta je dobra suradnja IAEA i Hrvatske u planu koje je osnaživanje nacionalnih kapaciteta te unaprijeđenje regulatornog okvira u području radiološke i nuklearne sigurnosti.

Sljedeći sastanak nacionalnih kontakt osoba za tehničku suradnju s IAEA održat će se u studenom 2024. u Beču.
 

Stranica