Posjet polaznika Temeljne časničke izobrazbe i kadeta Vojnostručne prakse-veza HVU-a Ravnateljstvu civilne zaštite

Polaznici Temeljne časničke izobrazbe i kadeti Vojnostručne prakse-veza Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" 3. travnja 2024. godine posjetili su sjedište Ravnateljstva civilne zaštite i Logistički centar civilne zaštite u Jastrebarskom

Foto: MUP

Posjetu je prisustvovalo 24 polaznika i dva nastavnika kojima je prezentiran ustroj Ravnateljstva te organizacija sustava civilne zaštite. Voditelj Službe za propise i razvoj kompetencija u Sektoru 112 Marijan Bajt prezentirao je organizaciju sustava 112, s naglaskom na važnost žurnog broja 112 u kontekstu povezivanja svih sudionika i operativnih snaga sustava civilne zaštite u izvanrednim situacijama, dok je načelnik Operativnog centra civilne zaštite Roko Baotić predstavio koordinativnu ulogu i zadaće Operativnog centra civilne zaštite na državnoj i međunarodnoj razini.

Nakon predavanja, polaznici škola HVU-a obišli su Županijski centar 112 Zagreb i Operativni centar civilne zaštite u sjedištu Ravnateljstva.

U sklopu posjete, polaznici su obišli i Logistički centar civilne zaštite u Jastrebarskom kako bi se upoznali s radom robota za djelovanje u kontaminiranom prostoru te zapovjedno-komunikacijskog vozila.

Polaznici su istaknuli zadovoljstvo viđenim, posebno u komunikacijsko-informacijskom segmentu koji prati moderne europske i svjetske trendove.
 

Stranica