Područni ured civilne zaštite Osijek na „Sajmu antikviteta Osijek“



 

Foto: MUP

Sudjelovanje Područnog ureda civilne zaštite Osijek u subotu 08.rujna 2019. s informativno-edukativnim aktivnostima na „Sajmu antikviteta Osijek“.

Sajam antikviteta u Osijeku održava se svake prve subote u mjesecu i okuplja veliki broj posjetitelja, turista te izlagača iz cijele Hrvatske i šire, a ujedno je i najposječenija redovna manifestacija u gradu. Stoga je prigoda za našu prisutnost u zajednici te informativno-edukativne aktivnosti prema javnosti o sustavu civilne zaštite i ponašanju u nesrećama kao i prigoda za promoviranje sustava civilne zaštite i razvijanje svijesti građana.

Sudjelovanje na sajmu odvija se u okviru suradnje s Odjelom prevencije PU Osječko-baranjske na provedbi zajedničkih projekata.Ove je subote na „Sajmu antikviteta“, a uoči početka školske godine predstavnica Područnog ureda civilne zaštite Osijek posjetitelje upoznala s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112. Za djecu i školarce podijeljene su „Bojanke „ i „Enigmatike“ iz programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja, a popunjavanjem kojih će se djeca upoznati i naučiti kroz igru o poplavi, potresu, požaru te o službama koje nam pomažu u nesrećama i katastrofama. Ova aktivnost Područnog ureda civilne zaštite Osijek na „Sajmu antikviteta“ postati će redovna