U Trilju održana edukacija o opasnosti od mina

Službenici Područnog ureda civilne zaštite Split u suradnji s Protueksplozijskim odjelom Policijske uprave splitsko-dalmatinske, održali su 22. veljače u prostorima DVD-a Trilj edukaciju o opasnosti od mina za tridesetak vatrogasaca, planinara i lovaca sa šireg područja triljskog kraja

Foto: MUP

Polaznici edukacije informirani su o minskoj opasnosti, upućivanju na pravilno, sigurno i odgovorno ponašanje, aktivnostima u protuminskom djelovanju, sprečavanju minskih incidenata, invalidnosti i smrtnih slučajeva, kao i o podizanju razine svjesnosti o minskoj opasnosti i nesrećama koje one mogu prouzročiti.

Također, upoznati su s vrstama mina, kao i predrasudama koje ljudi još uvijek imaju o minama i minski sumnjivim područjima. Prezentirana im je oprema koja se koristi u razminiranju i označavanju minski sumnjivog područja.

Edukaciju su proveli osposobljeni instruktor za edukaciju o opasnosti od mina Područnog ureda civilne zaštite Split i policijski službenik Protueksplozijskog odjela Policijske uprave splitsko-dalmatinske, sukladno Planu informiranja i edukacije stanovništva o opasnosti od minsko-eksplozivnih sredstava, neeksplodiranih ubojitih sredstava i njihovih dijelova za 2024. godinu.