Aktivnosti edukacije djece Područnog ureda civilne zaštite Osijek

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek održali su od 15. do 19. siječnja 2024. edukacije djece kroz "Nacionalni program edukacije djece u području zaštite i spašavanja"  i opasnosti od mina, s ciljem stvaranja sigurnijeg okruženja za cijelu zajednicu

Foto: MUP

Edukacije su provedene u Osnovnoj školi „Miroslava Krleže“ u Osijeku za 87 učenika i dječjem vrtiću „Zvončić“ u Čepinu za 50 djece predškolske dobi. Edukacija se provela u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Osječko-baranjske županije.

Služba civilne zaštite Vukovar u suradnji s policijskim postajama Vukovar i Otok te Gradskim društvom Crvenog križa Vukovar provela je edukacije u osnovnim školama „Bobota“, „Trpinja“, „J. Lovretića“, „V. Nazora“ i „I. Kozarca“ te dječjim vrtićima „Liliput-Trpinja“ i „Pupoljak“ za ukupno 170 učenika i 72 djece predškolske dobi.

Djeca su upoznata s važnošću jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 kroz prezentacije i animirane sadržaje te su im prikazani načini sigurnog ponašanja u izvanrednim situacijama poput poplave, požara i potresa, kao i njihove posljedice. Također, na zanimljiv način prikazana im je uloga žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite u spašavanju osoba i imovine te kako se ponašati u takvim situacijama.

Nakon edukacije djeci je uručena edukativno zabavna igra „Zemlja rizika“ putem koje na interesantan način uče što mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Uz sve korisne informacije, podijeljen im je prigodni promotivno-edukativni materijal.