8. silvestarski zaron u rijeku Savu

Klub podvodnih aktivnosti „Marsonia“ Slavonski Brod organizirao je 31. prosinca 2023. u 12:00 sati tradicionalni, 8. po redu „Silvestarski zaron u rijeku Savu“, koji se odvija na savskom keju na južnoj strani gradskog korza u Slavonskom Brodu

Foto: MUP

11 ronilaca je na temperaturi zraka od 10° C i temperaturi vode od 5 °C zaronilo u rijeku Savu i tako ispratilo 2023. te obilježilo ulazak u Novu 2024. U zaronu su sudjelovali i ronioci Ronilačkih klubova "Vukovar" i  'Tuzla' BiH.

Logističku podršku u organizaciji silvestarskog zarona pružili su djelatnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek i Službe civilne zaštite Slavonski Brod.
 
Klub podvodnih aktivnosti „Marsonia“ je osnovan 1970. i registriran kao prvi kontinentalni ronilački klub te neprekidno postoji i sudjeluje u svim aktivnostima zaštite i spašavanja na ovim prostorima. Članovi kluba su dobrovoljno pristupili sustavu civilne zaštite zaštite i uključeni su u specijalističku postrojbu civilne zaštite za spašavanje iz vode Brodsko-posavske županije te kao pričuvnici u Državnu intervencijsku postrojbu civilne zaštite Osijek. Tijekom obrane od poplava na području Brodsko-posavske županije aktivno su sudjelovali u spašavanju života i imovine, čime su potvrdili svoju spremnost za uključivanje u sustav civilne zaštite.