Aktivnosti edukacije djece Područnog ureda civilne zaštite Osijek tijekom prosinca

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek su tijekom prosinca kroz "Nacionalni program edukacije djece u području zaštite i spašavanja"  te opasnosti od mina nastavili s edukacijama učenika i djece u vrtićima i školama

Foto: MUP

Edukacije koje su održane na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko- srijemske županije obuhvatile su ukupno 105 učenika i djece u Osijeku, 44 učenika u Pitomači i Otrovancu te 67 djece u Borovu i Bodganovcima.
 
Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Osječko-baranjske i DVD-om Osijek Gornji grad, proveli su edukacije u osnovnoj školi „August Šenoa Osijek“ i dječjem vrtiću Osijek „Podcentar Pčelica“, dok je Služba civilne zaštite Virovitica provela edukacije u osnovnoj školi  „Petar Preradović“ u Pitomači te područnim školama u Otrovancu, Turnašici i Starogradačkom Marofu.
 
U suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, Služba civilne zaštite Vukovar provela je edukacije u osnovnim školama „Bršadin“, „Borovo“, „Negoslavci“ i „Lovas“, područnoj školi u Bogdanovcima te u dječjem vrtiću „Zlatokosa“ u Borovu.
 
Edukacije su održane s ciljem podizanja svijesti o reagiranju u opasnim situacijama te pravilnom ponašanju u prirodnim nesrećama i katastrofama.
 
Također, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek su tom prilikom obratili djeci pozornost na moguće opasne situacije te kako ih prepoznati, kako bi nadolazeći blagdani protekli u sigurnom okruženju.
 
Kroz prezentacije i animirane sadržaje djeca su upoznata s važnošću jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 te načinima sigurnog ponašanja u izvanrednim situacijama poput poplave, požara i potresa, kao i njihovim posljedicama. Prikazana im je uloga žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite u spašavanju osoba i imovine te kako se ponašati u takvim događajima.
 
Nakon edukacije, djeci su podijeljene edukativno igre "Zemlja rizika" kako bi na zanimljiv način usvojila znanja o pravilnom reagiranju u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda.