​Zimska služba Krapinsko-zagorske županije spremna za nadolazeću sezonu

U organizaciji Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije, danas je u Pregradi predstavljen Plan rada zimske službe na području Krapinsko - zagorske županije u sezoni 2023./2024.

Foto: Krapinsko - zagorska županija

Sastanku  su nazočili voditelj Službe civilne zaštite Krapina Miro Klasiček i voditelj Županijskog centra 112 Krapina Dragan Žilić. Nazočne su informirali o angažmanu Službe civilne zaštite Krapina u periodu tzv. nepovoljnih vremenskih prilika, kako u dijelu prikupljanja i ažuriranja baza podataka, tako i koordiniranja aktivnosti hitnih i drugih službi putem centra 112 u slučaju izvanrednih i drugih događaja. Istaknuta je velika važnost službi civilne zaštite i njihova suradnja sa svim žurnim službama te istaknuto kako je osigurano šest objekata za smještaj osoba u slučaju nesreće na cestama, kao i autobusni prijevoz putnika ako dođe do takve potrebe zbog zastoja ili slično.

Na sastanku su sudjelovali župan krapinsko - zagorski Željko Kolar, predstavnici Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskih cesta, predstavnici koncesionara Egis road operation Croatia koji pokriva 60 kilometara autoceste Zagreb - Macelj, MUP-a, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.

Državne, županijske i lokalne ceste u Krapinsko - zagorskoj županiji pod nadležnošću su Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta, a zimska služba provodi se kroz radne jedinice i s mjesta pripravnosti.

Županijska uprava za ceste za ovu je sezonu osigurala 1,2 milijuna eura za održavanje 668 kilometara županijskih i lokalnih cesta, što bi trebalo biti dostatno za razdoblje od 15. studenog 2023. do 15. travnja 2024., kada su na snazi zimski uvjeti na cestama.

Na sastanku je zaključeno kako su sve službe spremne za zimsku sezonu 2023/2024. te da će ceste biti očišćene i prohodne u skladu sa svim zakonom propisanim rokovima.