​Provedena vježba u Osnovnoj školi Sv. Filip i Jakov, područnoj školi Sikovo

„Požar u školi Sikovo-2023.“ naziv je vježbe koja je održana 24. listopada 2023. u Osnovnoj školi Sv. Filip i Jakov, područnoj školi Sikovo

Foto. MUP

Tema vježbe bili su evakuacija, spašavanje, gašenje požara, pružanje pomoći i zbrinjavanje unesrećenih u slučaju požara.

U vježbi su sudjelovali predstavnici Stožera civilne zaštite Općine Sveti Filip i Jakov, pripadnici DVD-a Sveti Filip i Jakov, članovi Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, predstavnici Osnovne školeb Sv. Filip i Jakov, Područne škole Sikovo te djelatnici Službe civilne zaštite Zadar.
 
Vježba je održana s ciljem uvježbavanja, provjeravanja i podizanja opće razine spremnosti operativnih snaga te provjere i upoznavanja djece i djelatnika s postupcima u slučaju požarnog alarma i nastanka požara.
Posebni ciljevi vježbe bili su provjera koordinacije rada između Županijskog centra 112 Zadar, Županijskog vatrogasnog operativnog centra Zadar – 193, DVD-a Sv. Filip i Jakov, Stožera civilne zaštite općine Sv. Filip i Jakov i Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, provjera sustava pozivanja (sukladno shemi pozivanja stožera civilne zaštite) te provjera sustava uzbunjivanja, prenošenja informacija i obavijesti.

 Djelatnici Službe civilne zaštite Zadar sudjelovali su u pripremi elaborata i provedbi vježbe.